Meeleefweken

‘Wat een ervaring! Een prachtig stuk land en twee lieve, gastvrije gepassioneerde mensen. Rohan en Clara hadden een mooi samengesteld programma, met ruimte voor eigen inbreng. We hebben van meerder mensen in de vallei les gekregen, waardoor het heel divers en interessant was. Het was paradijselijk, terug naar de basis, een onvergetelijke ervaring!’. -Mirte-

PIC_0265

Tijdens een Meeleefweek doe je ervaring en kennis op over allerlei verschillende aspecten die bij een zelfvoorzienend leven komen kijken. Onderwerpen die tijdens een Meeleefweek o.a. aan bod komen zijn:

  • natuur geïntegreerde, regeneratieve landbouw. handvaten voor het creëren van een gezonde bodem.
  • voedsel productie, verwerking en conservering. Beleven en leren in de moestuin, ook gaan we zelf zuurkool/ Kimchi maken om mee naar huis te nemen.
  • natuurlijke apotheek & cosmetica. kruiden uit de natuur leren herkennen en gebruiken, wat zijn bijv. goede EHBO kruiden? We gaan zelf medicinale tincturen maken en we gaan eigen olijfzeep maken om mee naar huis te nemen.
  • wild-foods: herkenning en gebruik van wilde planten in de natuur. We gaan de Natuur in en al wandelend de eetbare en de bruikbare eigenschapen ontdekken van de planten en bomen om ons heen en deze verwerken in de maaltijd.
  • kleinschalig dieren houden ( rotatie/ begrazing strategieën, melken, kaasmaken.) wat komt er allemaal kijken bij het houden van bv. geiten en kippen. We gaan leren melken en verse kaas maken.
  • Eco bouw & off-grid zonne-energie systemen. Hoe werkt echt Offgrid-leven eigenlijk? Hoe koken wij bijvoorbeeld, hoe hebben we stromend water en verwarmen we dit, hoe creëren we onze elektriciteit.
  • permacultuur in de praktijk Met Gastdocent Wally, met zijn grote glimlach en uitgebreide kennis over permacultuur, gaan we praktisch bezig met het implementeren van permacultuur .

Een Meeleefweek duurt 7 dagen waarin iedere dag workshops worden gegeven. Een workshop duurt een dagdeel(ochtend), de rest van de dag kun je vrij indelen bij ons op de Quinta of omgeving. In de namiddag vindt er nog een workshop plaats, dit is vaak als aanvulling en verdieping op de ochtend workshop, bv. in de vorm van een stuk praktijk of theorie. Daarnaast maken we excursies naar inspirerende projecten van mede vallei bewoners om te zien hoe mensen op verschillende manieren hun droom hebben neergezet. Tijdens een Meeleefweek zijn we met zoveel mogelijk verschillende aspecten van een zelfvoorzienend leven bezig zodat er een ruime ervarings-rijke basis wordt gelegd. Het is mogelijk om je persoonlijke voorkeur voor bepaalde onderwerpen aan te geven.

De workshops worden geleid door Clara, daarnaast zijn er verschillende gastdocenten die workshops verzorgen vanuit hun eigen specialisatie en kennis.

De workshops vinden plaats op onze Quinta (en de vallei waarin deze is gelegen/ de direct omringende natuur). Op onze Quinta is ook de ruimte om te overnachten in bv je eigen tent. De gezamenlijke middag en avondmaaltijd bestaat uit verse biologische producten, veelal van eigen boerderij. 

Voor een 7 daagse Meeleefweek inclusief verblijf, workshops, excursies en dagelijkse lunch en avondeten vragen wij een vergoeding van 375,- euro per persoon (kinderen t/m 16 jaar €175,-). Voor mensen die minder financiële draagkracht hebben is het mogelijk, in overleg, tot een ander bedrag overeen te komen. Het Maximaal aantal deelnemers per Meeleefweek is 10. De Meeleefweek vindt plaats bij een minimaal aantal aanmeldingen van 4 personen.