Boerderijtje te koop

Quinta Santo André

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD !

 

 VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD !

Na 4 jaar biologisch gewerkt te hebben op onze quinta zijn wij uitgebreid naar een groter terrein. Quinta Santo Andre komt hierdoor te koop.
Quinta Santo Andre is een Boerderijtje met 1,5 Ha terrein gelegen in het prachtige natuurgebied Serra da Estrela (het sterrengebergte) in midden-Portugal. De quinta ligt op 10 minuten afstand van het historische dorpje Linhares da Beira.
Ideaal voor een smallholding/ zelfvoorzienend-off grid leven/ permacultuur-project/ vakantie paradijsje. Veel Rust, Natuur , groen en overvloedig water! Het grootste deel van het land is goed bruikbaar voor bv. landbouw vanwege de vlakke terrassen. De quinta is zuid gericht en heeft hierdoor een prettig micro klimaat, is zeer geschikt voor zonne energie, en staat bekend om zijn vruchtbare grond en overvloedig water. Kortom uitermate geschikt voor een zelfvoorzienend leven.
100 jaar oude olijfboomgaard met 40 goed producerende olijfbomen. Diverse fruitbomen; Appel, peer, pruim, kers, vijg, druif, tamme kastanje, perzik, abrikoos, mandarijn,sinaasappel, hazelaar, moerbei en verschillende soorten bessen.

de ligging

Het huis heeft een oppervlakte van 30 m2, en is grotendeels gerenoveerd. Onder andere een nieuw dak en vloer. Het huis heeft een slaapzolder, eenvoudige keuken en een veranda op het zuiden. Het huisje heeft een prettige rustige uitstraling, de binnenmuren zijn afgewerkt met leem en de buitenmuren met kalk.

 Er rust een agrarische bestemming op het huis wat inhoud dat je er officieel maximaal 10 maanden per jaar mag verblijven. Wat in de praktijk geen beperking is.
Het land telt 4 waterbronnen waarvan 2 reeds opgeschoont, deze geven iedere zo’n 700 liter schoon drinkwater per uur het hele jaar rond, wat redelijk uniek is. Beneden grenst het land aan een helder beekje die het hele jaar door stroomt. Ook is er op het land watermijn.
De quinta is bereikbaar met een 4×4 via een historische romeinse weg .
Het historische bergdorpje Linhares da Beira heeft een aantal cafés, restaurantjes en een klein dorpswinkeltje.
De vraagprijs is 22.500 euro.
Heeft u vragen of wilt meer informatie dan kunt u contact opnemen.VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD !
Advertenties